We zijn jarig vandaag !
3 juni 2020

Op 3 juni 1980 werd onze vereniging Mixed Hockey Club Goirle opgericht om na 40 jaar nog steeds springlevend te zijn. Helaas gooit het coronavirus wat roet in het eten en kunnen we dit nog even niet groots vieren. Later volgend seizoen zullen we er, wanneer de tijd er rijp voor is, wel stil bij staan. Toch wilden we dit niet zomaar voorbij laten gaan.

Zo werd de speciale jubileumvlag gehesen door Voorzitter Dennis Schoormans en werden de 40 jarigen leden, mannen en vrouwen van het eerste uur, gehuldigd.

In die 40 jaar is onze vereniging fors gegroeid, heeft het paviljoen meerdere keren een metamorfose ondergaan, heeft men tal van leden zien komen en gaan en is lief en leed gedeeld met elkaar. De MHC Goirle gemeenschap kan terug kijken op mooie herinneringen, maar ook vooruit kijken naar een mooie toekomst! 


Nog even een stukje geschiedenis voor de liefhebbers

Eind zeventiger jaren ontstond in Goirle behoefte aan een eigen hockeyclub. Geert Snels werd een van de initiatiefnemers en later oprichters van Mixed Hockey Club Goirle. Van plannen die gesmeed werden aan de keukentafel ‘ten huize Snels’ en onderhandelingen met de gemeente, tot het omtoveren van een plaatselijk weiland tot hockeyveld en het inrichten van een oude bouwkeet tot clubhuis. Geert Snels deed het allemaal. Samen met de ‘kopstukken van het eerste uur’ sprak hij over de financiële kant van de vereniging, de snelle groei van de club en zaken als hoe verder met de velden, het clubhuis, het ledental, de trainers, de zelfwerkzaamheid van de leden en prestatie- (nee) of recreatie hockey. Moesten we gefrustreerde spelers van andere verenigingen ("niet in het eerste”) bij ons toch de mogelijkheid geven, zodat ze tegen hun kleinkinderen zouden kunnen zeggen dat ze ooit in het eerste hadden gespeeld? Leuke gesprekken, nooit moeilijk , want met een opgeruimde geest zag Geert altijd en overal het positieve van de dingen. Hij was ook nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en als Geert het vroeg was ook een ander nooit te beroerd om dat voor hem te doen. Geert was veel op de hockeyclub en zag en hoorde alles, Geert was MHC Goirle. MHC betekende veel voor Geert en MHC heeft hem ook veel gegeven. Veel warmte en vriendschap van alle leden, want dat moest je gewoon voor hem voelen. En later, toen Geert de strijd moest strijden die hij niet kon winnen, waren er zijn hockeyvrienden die hem en zijn gezin waar mogelijk steunden. Zonder Geert Snels was er een heel ander MHC Goirle geweest

Tijdens de opening van het seizoen 2012-2013, tegelijkertijd met de ingebruikname van de twee nieuwe semi-watervelden, onthulden Ingrid van Maaren-Snels en haar zoon Sander (momenteel speler van Heren 1) een bordje waarop de naam stond van hun vader en opa, naar wie eerder ook al een sportprijs in Goirle werd vernoemd. Het Geert Snels plein op het hockeycomplex herinnert nu permanent aan de grondlegger en oprichter van de club.

Vandaag werd Ingrid nogmaals in het zonnetje gezet met een bloemetje.


 

 Bijlage: 3-6-2020 collage.jpg

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Er zijn geen jarigen

Agenda

6-9 Voorzittersoverleg

7-9 Bijeenkomst Hockeyza

21-9 ALV

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren