Scheidsrechterscursus. Ook voor coaches en ouders !
18 december 2011

Scheidsrechterscursus. Ook voor ouders !

Onlangs schreven over de geslaagden van de Scheidsrechterscursus bij onze club. Bij MHC Goirle krijgen al enkele jaren alle (jeugd)spelers/sters die ouder dan 16 jaar zijn, de scheidsrechtercursus door de club aangeboden. In drie avonden worden de spelregels doorgenomen, halen we voorbeelden uit de praktijk erbij. De cursus wordt afgesloten met een examen en bij goed gevolg met de uitreiking van een officiƫle scheidsrechterskaart.

Onze club hecht hier grote waarde aan. En niet alleen ommeer scheidsrechters te krijgen. Maar ook om in het algemeen de spelregelkennis te vergroten. We zijn van mening dat dit bijdraagt aan het vergroten van het sportief en respectvol gedrag.

Ook voor ouders is een scheidsrechterscursus nuttig. Omdat je meer inzicht in de regels van het hockeyspel krijgt wordt het in het algemeen een leukere kijksport.

Omdat in het verleden ouders/coaches vaker aangeboden hebben dat men wel eens wil fluiten voor de club, maar echter niet ingezet kunnen worden omdat men niet in het bezit is van een scheidsrechterskaart, is dit een mooie gelegenheid om hier verandering in te brengen.

Naast seniorenleden roepen wij daarom hierbij deze keer ook uitdrukkelijk ouders op om deel te nemen

Ook op 21 januari 2012 is er weer een dag cursus op de club om scheidsrechter te kunnen worden. Tot nu toe hebben we nog plaats over voor zeker 15 personen (18 jaar en ouder).

Deze cursus wordt betaald door de club en man kan in overleg worden ingezet op wedstrijden. Graag aanmelden voor 6 januari 2012 via emailadres: [email protected]


Geef een Reactie

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Marleen Schutter

Julia Smeets

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren