Funkey pilot afgelopen zaterdag begonnen
11 maart 2012

FEESTJE

Dat was het thema van de eerste FUNKEY-training bij MHC Goirle.
30 kinderen en heel veel ouders stonden om 09.00u gespannen te wachten. De trainers hadden inmiddels de spellen uitgezet op het veld. Het feest ging beginnen. Bij een feest horen cadeautjes, ieder kind kreeg een eigen FUNKEY-T-shirt met zijn/haar naam erop. Ook makkelijk voor ons als trainers!

De hele bubs eerst in de nieuwe shirts in een hockeygoal op de foto. Waarna we in groepjes van maximaal 8 kinderen onder begeleiding van een trainer aan de 4 spellen begonnen. Bij het ene spel ging het om rennen en bewegen en moest je ervoor zorgen dat je niet tegen elkaar opbotste. Bij een ander spel was het juist de bedoeling om de bal op je hand te houden en dan te lopen. En er was een spel dat al erg veel lijkt op het lopen met een hockeystick in je handen. Erg leuk om te zien hoe sommige kinderen al een goede motoriek hebben. Maar ook prachtig om te zien hoe goed kinderen hun best doen en met de tong uit de mond en in volle concentratie aan het spelen zijn. Of juist hand in hand met vriendje/vriendinnetje eerst even toekijken of het zand op het kunstgras toch wel vies vinden en nog niet zo goed weten wat ze moeten doen als er zand op je handen zit. We vingen ook een gesprek op tussen twee jongens, waarbij de ene jongen de andere overtuigde dat hij toch wel groot is want zoals hij zei: ‘ik ben toch al 4 jaar’ …..

Na een uur waren de kinderen moe. Ze hadden allemaal enorm hun best gedaan. Gelukkig kon er nog een slotrondje langs de ouders gelopen worden. De ouders klapten en juichten de kinderen toe en konden hun koters als afsluiting nog een ballon geven. Snel nog een glaasje ranja voor iedereen waarna dit feestje werd afgesloten.

Kortom een erg leuke ochtend, ondanks de miezerregen.
Volgende week is het thema DIERENTUIN en gaan we kijken of we allemaal als aapjes, kikkers, hondjes of olifanten kunnen spelen.
Voor meer informatie over dit project:
www.facebook.com/funkeyhockey

Geef een Reactie

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Er zijn geen jarigen

Agenda

6-9 Voorzittersoverleg

7-9 Bijeenkomst Hockeyza

21-9 ALV

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren