Nieuw in 2012/2013: funkey en F-jes
3 juni 2012

Beste ouders en verzorgers van onze jongste jeugdleden,

Het hockeyseizoen is bijna ten einde, hoogste tijd om vooruit te blikken op volgend jaar. Uw zoon of dochter heeft afgelopen seizoen meegedaan aan de pilot van het funkey hockey of heeft op de zaterdagochtend training gehad.

Hoe en waar uw kind volgend jaar wordt ingedeeld is afhankelijk van de geboortedatum van uw kind. Bij MHC Goirle verandert er het een en ander voor komende seizoen, we houden ons daarbij aan de indelingen van de KNHB. Kinderen kunnen eerder starten met ‘hockeyen’, Funkey. Daarnaast kunnen ze op jongere leeftijd echt wedstrijdjes gaan spelen, F-jes. Bij de KNHB hebben ze inmiddels een ruime en positieve ervaring met Funkey en F-jes, die weg gaan we ook inslaan. Hierdoor vervalt de groep Benjamins. In onderstaand overzicht kunt u zien in welke groep uw kind terecht komt en wat dat inhoudt:

E-tjes (6 tallen) geboortedatum tussen 1/10/2002 – 30/9/2004

Een E tal bestaat uit maximaal 8 jongens of meisjes waarvan er telkens 6 op een kwart veld aan het hockeyen zijn. Op zaterdag worden er echte wedstrijdjes gespeeld tegen andere 6 tallen van clubs uit de omgeving en op een doordeweekse dag wordt er een uur getraind. Per team zijn er een of twee begeleiders (meestal ouders), een trainer en worden de wedstrijdjes geleid door een zgn wedstrijdleider. Indeling van de teams volgt.

F-jes (3 tegen 3) geboortedatum tussen 1/10/2004 – 30/9/2006

Een F tal bestaat uit 6 tot 8 kinderen en die op zaterdagochtend op een achtste veld 3 tegen 3 wedstrijdjes spelen. Ook hier wordt gespeeld tegen andere 3 tallen van clubs uit de regio. Door de week wordt er een uur getraind. Indeling van de teams volgt.

Puppies geboortedatum tussen 1/10/2006 – 30/9/2007

De puppies gaan spelenderwijs in aanraking komen met wat hockeysport inhoud. De kinderen krijgen de beginselen van hockey aangeleerd en leren zo de eerste basisvaardigheden op een uiterst leuke, spannende, maar vooral plezierige manier. De training wordt gegeven op zaterdagochtend en duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Funkey geboortedatum tussen 1/10/2007 - 30/9/2008

Kinderen die geboren zijn tussen 1/10/2007 en 30/9/2008 kunnen zich aanmelden bij de hockeyclub voor funkey. Funkey is nog geen hockey. Bij funkey staat plezier in bewegen en samenspel centraal. Diverse balspelen worden via uiteenlopende thema’s aan de kinderen aangeboden. Om een goede indruk te krijgen van wat het is, kunt u kijken op onze facebookpagina (hyperlink invoegen: www.facebook.com/funkeyhockey).

Wij begrijpen dat bovenstaande wellicht vragen op kan leveren. Natuurlijk zijn we bereid deze te beantwoorden. U kunt mailen naar [email protected]. Daarnaast zijn velen van ons op zaterdagochtend ook op de club aanwezig.

Op naar een sportief 2012-2013!

 

Hartelijke groet,

Namens de Jongste Jeugd Commissie

Hanneke de Bres en Femke Schampers-Damen


terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Marleen Schutter

Julia Smeets

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren