Op alle fronten hulp gezocht!
9 april 2013

Werving vrijwilligers: er staan wekelijks honderden stuurlui aan wal. Wie komt er aan boord?

Onze mooie vereniging kent ruim 800 leden en elke week staan er honderden ouders en grootouders langs de kant. En die zijn allemaal betrokken bij het wel en wee van onze prachtige club. En daarom hebben ze allemaal een mening over wat er goed gaat en wat minder. Dat kan wel eens lastig zijn, maar wij zijn er blij mee. Het betekent betrokkenheid. Het moet toch mogelijk zijn dat er bij al die mensen toch zeker een paar zijn die mee aan het stuur willen staan.

Afgelopen weekend vond, in navolging van de zeer succesvolle ‘stroopwafelactie’ van vorige jaar, wederom een wervingsactie plaats onder ouders en leden. Diede Hartveld , Anne de Bijl en Paul van Hal gingen afgelopen zaterdag de velden af met koffie en koek om mensen te enthousiasmeren. Het had een dubbel effect die koffieverkoop langs het veld; een extraatje voor de baromzet maar zeker ook een service die door iedereen gewaardeerd werd en meteen een goede mogelijkheid om een praatje aan te gaan. Er waren veel warme reacties. Iedereen ziet echt wel dat er handjes nodig zijn. Enveel mensen boden aan, ondanks drukte van thuis, te willen helpen. Het gaat ook niet altijd om hele grote taken. Iedereen denkt meteen tot vergadertijger veroordeeld te zijn maar niets is minder waar.Vele handen maken licht werk, ook mensen die af en toe eens een handje toe kunnen steken zijn meer dan welkom!

 

Waarom is vrijwilligerswerk binnen onze club zo leuk? Uiteraard is hier enige tijd mee gemoeid, maar dit weegt zeker op tegen het plezier om samen iets neer te zetten. Je leert de club van binnen kennen en raakt betrokken bij de organisatie van de club. Bouw mee aan de toekomst !

 

Wat is er allemaal nodig:

Mensen die af en toe een bardienst willen draaien (vooral de zaterdagmiddag). ‘Bob de Bouwers’ voor de klusdienst om zo nu en dan klein onderhoud te verrichten.

Vlnr Diede Hartveld , Anne de Bijl en Paul van Hal van de vrijwilligerscommissie met koffie en koek langs de velden

Ondersteuning voor de activiteiten van de TOCO (= toernooicommissie) om het openingstoernooi, de bonte avond, het ranjatoernooi etc. te ondersteunen. Daarnaast hebben we ook behoefte aan mensen die commissiewerk willen verrichten (dit is niet altijd vergaderen maar er kunnen ook binnen commissie activiteiten afgehandeld worden zoals de planning van scheidsrechters / wedstrijdsecretariaat senioren)

In het bestuur treden aan het eind van het seizoen ook enkele leden af. Daar zijn we op zoek naar strategen en pragmatische hockeyliefhebbers die MHC Goirle verder op kaart kunnen en willen zetten

 

Naast de huidige trainers en coaches zoeken we ook voor volgend seizoen weer naar een groot aantal ervaren en onervaren hockeycoaches en trainers. Ook ouders worden uitgenodigd om te reageren om als beginnende coach en trainer mee te groeien met het team van hun kind.

Vooral voor de A en B jeugd kan het leuk zijn om ervaring in het trainingsvak op te doen als maatschappelijke stage.

 

Heb jij die dosis energie en kan jij grenzen verleggen en wil en kan jij vorm geven aan de leukste vereniging van Goirle, meld je dan aan voor een van de leuke rollen op, rondom het veld of achter de schermen. Stuur een mailtje met wat je zou willen/kunnen doen naar [email protected] Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en wij gaan kijken wat we met elkaar kunnen doen. Er zijn ook mogelijkheden voor maatschappelijke stage!terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Marleen Schutter

Julia Smeets

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren