Selectie procedure
15 mei 2013

Teamindeling Junioren

Het huidige seizoen loopt al weer ten einde. In dezelfde periode dat de teams de laatste competitierondes afwerken, zijn de Breedtesportcommissie en de Topsportcommissie alweer druk bezig met het samenstellen van de teams voor het volgende seizoen! Ieder jaar is het weer een hele uitdaging om een zo goed mogelijke teamsamenstelling tot stand te brengen. Graag informeren wij jullie over de gang van zaken rondom dit proces.

De vereniging maakt onderscheid tussen twee soorten jeugdelftallen: de topsportteams en de breedtesportteams. Tot de eerste categorie behoren alle eerste elftallen van de D-jeugd tot en met de A-jeugd. Wanneer er in één categorie echter vier of meer elftallen kunnen worden gevormd (wat in de meisjeslijn vaak het geval is), is ook het tweede elftal een topsportteam. Alle overige teams behoren automatisch tot de breedtesportteams. Een uitzondering op deze regel vormt momenteel Meisjes D3: dit team zal ook volgend jaar zeer waarschijnlijk tot de topsportteams behoren.
Bij het samenstellen van de teams wordt voor topsportteams een andere methode gebruikt dan voor breedtesportteams: voor het samenstellen van de topsportteams worden selecties gehouden; breedtesportteams worden zonder selecties samengesteld.


De selectietrainingen voor de topsportteams zullen dit jaar in een periode van drie weken kort na de laatste competitiewedstrijd worden afgewerkt. Dit zal zijn in de periode van maandag 10 t/m vrijdag 28 juni. Deelname aan de selectietrainingen gebeurt slechts op uitnodiging. De Topsportcommissie bepaalt in samenspraak met trainers en coaches en gebaseerd op de beoordelingen van zowel trainers & coaches als onafhankelijke beoordelaars wie er worden uitgenodigd voor de selectietrainingen. Er wordt naar gestreefd om deze uitnodigingen voor maandag 20 mei te versturen. De deelnemerslijsten voor de selecties worden ook gepubliceerd op de website. Tegelijkertijd wordt dan bekend gemaakt op welke dagen de selectietrainingen zullen worden gehouden voor de verschillende categorie├źn. Voor meer achtergrondinformatie over de selectieprocedure van topsportteams, kunt u kijken op de website: http://mhcgoirle.lisa-is.nl/site/?option=2502&stcname=informatie_selectiebeleid

Bij het indelen van een team vormen de volgende criteria een basis:

 

  • Beoordelingen van de selectietrainingen (indien de speler/speelster hiervoor is uitgenodigd en hieraan heeft deelgenomen);
  • Beoordeling / visie van de coaches van het voorgaande seizoen;
  • Positie waarin de speler het afgelopen jaar gespeeld heeft;
  • Het niveau waarop de speler het afgelopen jaar gespeeld heeft.

 

Verder wordt aan iedere speler, die niet heeft deelgenomen aan de selectie of de selectie niet gehaald heeft, gevraagd aan te geven bij welke (maximaal 2) vriend(inn)en de speler in een team zou willen spelen. Een formulier om dit door te geven wordt op korte termijn aan alle betrokken leden verstuurd.
Als laatste is het natuurlijk ook van belang dat ieder team uit voldoende spelers bestaat zodat niet wekelijks invallers moeten worden gezocht om de wedstrijd af te kunnen werken.


Al deze beoordelingen / wensen / vriendschapsverzoeken / aantallen maken het niet gemakkelijk om een teamsamenstelling tot stand te brengen. Het is daarom helaas niet mogelijk om het iedereen volledig naar de zin te maken, maar het eerste uitgangspunt is altijd om dit wel zo veel mogelijk proberen te doen.

Tijdens een lopend seizoen is de mogelijkheid aanwezig om spelers/speelsters op basis van hun prestaties (in positieve dan wel in negatieve zin) of door aan- of afmeldingen in een ander team in te delen. Hieraan zal altijd een gesprek aan vooraf gaan.

De uiteindelijke teamindeling wordt samengesteld door zowel de Topsport- als de Breedtesportcommissie. Aanpassingen in een teamsamenstelling dienen dan ook altijd via deze commissies te verlopen.


Met vriendelijke groet,

De Topsport & De Breedtesport Commissie


terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Marleen Schutter

Julia Smeets

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren