Een nieuw trainercoachkoppel voor heren1
11 juni 2013

Een nieuw trainerskoppel voor het heren 1 team van MHC Goirle; even voorstellen…

 

Met het vertrek van Paul Beurskens heeft er een wisseling van de wacht plaatsgevonden in de ‘trainersstaf’ van MHC Goirle. Duco Nijhuis is bereid gevonden om samen met Rik van Brederode, die de afgelopen twee seizoenen Paul Beurskens al terzijde stond, het team te gaan trainen en coachen.

Voor insiders is een voorstelrondje eigenlijk overbodig want zowel Rik als Duco zijn oudgedienden binnen de MHC gelederen en meer dan bekend binnen de club. Beiden speelden zelf jarenlang samen in Heren 1.

 

Rik, (34) vader van dochter Jip en zoon en Otte (vriendin Aukje is in blijde verwachting van hun nummer 3) is al zijn gehele hockeycarrière actief bij MHC Goirle. Ondertussen al circa 25 jaar. Gestart in de e’tjes uiteindelijk, na hard trainen, eerste keeper geworden van Goirle Heren 1. Na vele jaren als speler is hij zich gaan toeleggen op fluiten, trainen en coachen.

"Samen met Duco heb ik met Goirle Heren 1 zowel promotie als degradatie mogen meemaken. Op een gegeven moment heb ik besloten mijn keeperspullen te verruilen voor een foxfluitje. Ik werd bondsscheidsrechter. Na een snelle opmars binnen het scheidsrechtersgilde heb ik tot drie jaar geleden nog als scheids op het veld gestaan bij wedstrijden van TMHC Tilburg – Schaerweijde of de dames van Den Bosch tegen Amsterdam. Maar ik kon het teamgevoel toch niet missen en ben teruggekomen naar het eerste herenteam van Goirle om daar als trainer te assisteren. Een keuze waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb”.

 

"Twee jaar geleden heb ik mijn trainersdiploma gehaald en voor mezelf besloten dat ik graag verder wil in het coachen van hockeyteams. Na drie jaar meekijken, met onder andere Siem Voermansen Paul, heeft het bestuur gevraagd of ik het komende seizoen Heren 1 wil coachen. Samen met Duco heb ik aangegeven graag deze taak op me te willen nemen.”

 

Duco Nijhuis (38) getrouwd met Barbara en vader van zoon Joep en dochter Veerle heeft onder andere gehockeyd bij hockeyclub Middelburg en Push in Breda. Maar zijn roots liggen al weer 29 jaar bij MHC Goirle. Begonnen in de Jd3 en doorgegroeid naar Heren 1 waarin gedurende 14 jaar van de 4e klasse naar de 1e klasse werd doorgestoomd. "In verband met mijn werk, leeftijden kinderen heb ik 5 jaar geleden besloten om te stoppen met Heren 1. Ik speel nu in Heren 2 met oud heren 1ers en jeugd. Momenteel ben ik binnen de club ook nog voorzitter van de Sponsorcommissie en op zaterdag fungeer ik als coach van Jongens 6E1 (en volgend seizoen ook nog als trainer van j8e1), het team van onze zoon Joep”.

 

"De afgelopen twee seizoenen heeft het Heren 1 team het erg zwaar gehad. Zo hebben we verschillende spelers zien vertrekken naar ploegen die in de top van Nederland spelen. Uiteraard super dat Goirle zulke goede spelers kan afleveren, maar dit zorgt er wel voor dat wij weer opzoek moeten naar nieuw talent dat ons team kan komen versterken.

Helaas zijn het afgelopen seizoen gedegradeerd naar de tweede klasse. Uiteraard jammer, maar dit geeft ons als club wel weer de mogelijkheid om echt te gaan bouwen aan een nieuw team. Daar gaan we de komende seizoenen dan ook mee aan de slag. Samen met Dames 1 en het bestuur hebben we gekozen om nog meer te investeren in de jeugd en vandaar uit te gaan bouwen. Het zal nog wel wat tijd nodig hebben, maar de eerste palen staan. De jeugd heeft de eerste speelminuten al gemaakt en de huidige selectie bestaat uit spelers die nu bij Goirle hockeyen of dit in het verleden hebben gedaan.

 

"Duco en ik staan voor de opdracht om van Heren 1 een team van de club te maken met daarin de ambitie om na verloop van tijd weer 1steklasse te spelen. Onze ambitie is om met Heren 1 de 'beleving' weer terugbrengen (binnen H1, H1 richting club en club richting H1), door kwaliteit, vecht lust en plezier! "Ondanks dat we een stapje lager spelen wordt komend seizoen ook weer uitermate spannend. We rekenen weer op de massale en enthousiaste steun van ouders, familie, vrienden en clubleden.


terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Er zijn geen jarigen

Agenda

6-9 Voorzittersoverleg

7-9 Bijeenkomst Hockeyza

21-9 ALV

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren