MB2, MB3 en MB4 reeds kampioen
12 november 2013

Afgelopen weekend zijn er reeds 3 juniorenteams kampioen geworden: MB2, MB3 en MB4. Hieronder het ingezonden verslag van MB2

Kampioenschap is binnen en gevierd met 80 supporters. Kei gaaaaaaaaaaaaaaaaaaf.
 
De spanning was al dagen aanwezig in lichaam en geest van de speelsters. Zou het echt gaan lukken, kampioen worden???
De voorbespreking was bij Pleun van Roy. Haar moeder had op internet ontdekt dat warme appelflappen de zenuwen voor een groot deel wegnemen. Dus waren er overheerlijke en warme flappen en ook nog een bakkie thee getrokken van slim gekozen kruiden die het vertrouwen in eigen kunnen levend houden. Na de tactische bespreking hebben we gekeken naar twee youtube filmpjes. De eerste was de elf van lammers (top trainer dames en heren hockey). Nr 1 Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. Nr 2 Probeer niet van een 3 een 6 te maken maar van een 7 een 10. Nr 3 Intuitie is verstand met haast. Nr 4 Niet zeuren over zaken waar je geen invloed op hebt. Sturen waar je het wel hebt. Nr 5 Winnen is belangrijker dan deelnemen. Nr 6 Als er nooit iets mislukt, dan probeer je te weinig. Nr 7 Je wint geen wedstrijd op je zwakke punten, focus op je kwaliteiten. Nr 8 Verdedig nooit een voorsprong. Nr 9 Meer kracht trainen? Dan schiet je de bal nog harder over. Werk hard en slim. Nr 10 Als de spits een bonus krijgt, wat krijgt de verdediger die de bal van de lijn haalt? Nr 11 Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg.
Het 2e filmpje was een stukje van de Nederlandse Hocekydames documentaire GOUD! De Yell voor de start van de wedstrijd en de boodschap van de aanvoerder aan het team dat iedereen vooral moest gaan genieten van deze bijzondere wedstrijd, want finales speel je niet vaak.
 
 De wedstrijd
Het eerste doelpunt viel al na 9 minuten 1-0. Toch waren en bleven de girlzz zenuwachtig. Dit sprak het team ook uit in de rust. Volgens de coaches een goede nieuwe ervaring voor het team "hoe blijf je met verstand hockeyen ook al ben je zenuwachtig?". Breda was een tegenstander die ons heel slim bespeelde. Na 10 minuten in 2e helft 2-0. Allemaal blij, maar we bleven te voorzichtig hockeyen. Eindelijk 3-0. Toen viel zichtbaar de druk van alle schouders af. Het kon niet meer fout gaan. Het team ging opeens weer swingend hockeyen. Eindstand 5-0. Campione, campione, ole ole ole. 
 
80 supporters, das veul! 
Velen hadden hun best gedaan om supporters langs het veld te hebben. Meiden met ouders van 6E4 en 6E5, een groep van MB1, speelsters van Dames 1 die ook MB2 trainen, Rein van Iersel, Ruud van Maanen van bestuur Topsport, Opa's, Oma's, paps en mamsen, zussen en broeren, vriendinnen en vrienden, fotograaf lsbn en de hond van Anne Clair.
 
Feessie in de Krul: medailles, beker, nep champagne, schrobbelér en veel big smiles
Onze harstikke sportieve tegenstander feliciteerde ons team zeer gemeend met het behalen van kampioenschap. Explosie van vreugde op het veld , buiten bij het clubhuis, in het clubhuis. Bubbels in het glas van den Noot, Celebrations sponsored by Mars, Gouden bloemenkrans van de Hoevens, rode rozen van Anne en Joyce, Schrobbelèr van Floris, Medailles en beker van Ruud namens MHCGoirle. 
 
Ons team dankt iedereen die ons heeft gesteund en verrast.

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Roelefien Berendschot

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren