Wedstrijdverslag Dames1 - Maastricht Dames1
2 juni 2015

Goirle D1 – Maastricht D1

Na een goed gevierde promotie van vorige week, konden we het feest nog mooier maken. We hadden het nog zelf in de hand om kampioen te worden. De teambespreking was Loes thuis en hier hebben we eerst onze coach Erik in het zonnetje gezet. Na vele jaren coach en trainer te zijn geweest van D1, gaat hij Dames 1 verlaten. Wij hebben veel van hem geleerd en daarvoor wilden we hem hartelijk bedanken. We wensen hem veel plezier bij de veteranen, want daar kun je hem voortaan gaan bewonderen.

Na dit mooie afscheid begon de voorbereiding echt. We hadden er zin in!! Rein waarschuwde ons wel dat we ons moesten focussen op de wedstrijd en nog niet bezig moesten zijn met het feestje er na. Met volle moed gingen wij naar de club en maakten we ons helemaal klaar voor de wedstrijd.

Het eerste fluitsignaal klonk. We begonnen sterk en gingen meteen ons eigen spel spelen. De opbouw en de druk stonden goed. We konden elkaar goed vinden en dit leidde dan ook tot een snelle voorsprong. Binnen 10 minuten scoorde Esther uit een rebound van een strafcorner. Ze ramde de bal mooi in het net. We stonden met 1-0 voor! Het gejuich was te horen langs de lijn, maar ook in het veld. Het duurde nog geen 5 minuten of we stonden al met 2-0 voor. Eefje sloeg hem mooi in de lange hoek. We waren nog niet klaar en nog vol in de strijd. We kregen een strafcorner die Emma er mooi hard en laag insloeg. De 3-0 was binnen! Met deze tussenstand gingen we de rust in.

De 2e helft was een stuk vermoeiender. Het tempo zakte en Maastricht kon langzaam wat gaan opbouwen. De verdediging stond goed en Pleuni was weer fantastisch aan het keepen. We streden met z’n allen verder, hier kwam dan ook een mooie aanval uit. Emma maakte een goede actie waarbij de bal naar de 2e paal ging waar Eefje perfect gepositioneerd stond. De 4-0 werd hard binnengeschoten. Het laatste fluitsignaal klonk. Het was ons gelukt, WE ZIJN ONGESLAGEN KAMPIOEN!!!

Wat een jaar! Onze doelen zijn uitgekomen. Met plezier en strijd hebben we het hele jaar gespeeld. Voor elkaar, met elkaar hebben wij het kampioenschap binnengesleept. Voor het eerst in 35 jaar is Dames 1 kampioen geworden in de tweede klasse. Wij zijn er trots op en gaan volgend jaar strijden in de eerste klasse, maar dit hadden het niet zonder jullie gekund. Heel erg bedankt voor alle support en we hopen jullie volgend jaar ook weer langs de lijn te zien.

Liefs Dames 1

Geef een Reactie

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Stijn van Dijck

Willeke Vanhooren

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren