Nieuwe spelregels per 1 augustus 2015
9 september 2015

Vanaf het nieuwe seizoen worden er een aantal nieuwe regels ingevoerd. De belangrijkste wijzigingen staan hieronder op een rij.


1. Veldspelers zijn verplicht mondbescherming (bitje) te dragen gedurende de wedstrijd. Heeft een speler geen bitje in als hij het veld in wil komen, dan mag de speler niet hockeyen. Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen.

2. De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan.

3. Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel.

4. Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten.

5. Voor wedstrijden in de seniorencompetitie geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.

6. Voor wedstrijden in de juniorencompetitie geldt dat spelers de bal niet boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen.

7. In Nederland blijft een wedstrijd uit twee helften van 35 minuten bestaan en zal de tijd bij strafcorners en doelpunten niet 40 seconden worden stilgezet.


Op de website van de KNHB staan meer details over de nieuwe regels voor het nieuwe hockeyseizoen. Kijk in de bijlage voor de officiĆ«le briefing voor bondsscheidsrechters.

Bijlage: Briefing bondsscheidsrechters 2015-2016.pdf

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Stijn van Dijck

Willeke Vanhooren

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren