Wanneer mag een speler wel of niet invallen bij een wedstrijd?
6 oktober 2015

Niet alleen de KNHB heeft de afgelopen tijd gezien dat er in competitiewedstrijden geregeld spelers meedoen die niet-speelgerechtigd zijn. Ook MHC Goirle zelf ontvangt hierover regelmatig signalen. Het gaat om spelers die onder andermans naam spelen of om spelers die zelfs niet als spelend lid staan ingeschreven. Dat mag natuurlijk niet! Maar wat zijn dan de consequenties?

Wanneer zijn spelers speelgerechtigd?
Ten eerste moeten spelers lid zijn van MHC Goirle en als spelend lid in de administratie staan. Leden zoals recreanten, trainingsleden en proefleden zijn dus NIET speelgerechtigd in de reguliere competitie. Ook niet voor een beperkt aantal wedstrijden.

Consequenties voor niet-speelgerechtigde spelers
De KNHB controleert de laatste tijd strenger om ervoor te zorgen dat de competitie eerlijk verloopt. Wanneer wordt ontdekt dat er een niet-speelgerechtigde speler toch namens MHC Goirle op het veld staat, zijn de consequenties als volgt:

-Drie wedstrijdpunten in mindering per wedstrijd voor het team waarin de speler speelt
- Maximaal €250,00 boete per wedstrijd waarin de speler speelt
- Afhankelijk van het resultaat moet de wedstrijd misschien opnieuw gespeeld worden

LET OP: bovendien is iemand die geen lid is niet verzekerd voor eventueel leed tijdens het spelen.

Voorkom onnodige puntenstraffen en boetes en zorg dat er in jouw team geen spelers illegaal op het veld staan. Iemand is een spelend lid of niet. MHC Goirle gaat hier strenger op letten. Wij hopen op jullie begrip!


terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Stijn van Dijck

Willeke Vanhooren

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren