zaalhockey spelregels 2016 - 2017
11 november 2016

Allen,

23 november 20:00 uur hebben we zaalhockey informatieavond m.b.t. de randvoorwaarden en de spelregels.

De bond heeft vandaag de spelregels voor komend seizoe gepubliceerd en deze willen we alvast met jullie delen.

Dit jaar zijn één grote verandering en een paar kleine wijzigingen doorgevoerd. De grote aanpassing is de introductie van de lange corner in het zaalhockey. Hoewel het op zich best even wennen kan zijn dat dit nu ook ‘binnen’ gebeurt, is het geen écht schokkende wijziging, want de uitvoering vindt plaats precies zoals op het veld: recht tegenover de plek waar de bal via de verdediging over de achterlijn ging.

Daardoor is de gehele zaalregel van het verlaten van de bal van het speelveld via de achterlijn gelijk aan die op het veld. Oftewel: echt duidelijk opzettelijk over de eigen achterlijn spelen leidt tot een strafcorner, zonder duidelijke opzet is het een lange corner, en wordt de bal het laatst geraakt door een aanvaller, dan volgt uitslaan. Let wel, een keeper mag de bal nog steeds van zijn legguard laten afkaatsen richting de achterlijn; dit valt niet onder de opzet die tot een strafcorner leidt.

Shoot-outs in plaats van strafballen

Een andere wijziging in het nieuwe spelreglement is dat shoot-outs in plaats van strafballen voortaan beslissing brengen in (halve) finales. Elk team neemt drie, in plaats van vijf zoals op het veld, shoot-outs. De nemers starten drie meter buiten de cirkel, midden voor het doel en hebben zes seconden om een doelpunt te maken. Alle andere bepalingen zijn te lezen in het spelreglement, in een apart segment over shootouts

Tot de 23e!


Bijlage: Spelreglement Zaalhockey 2016-2017.pdf

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Dieke Severijns

Marijn Verhoeven

Agenda

22-9 Scheidsrechtersexame

10-11 Scheidsrechtersexame

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren