Vluchtelingenhockey bij MHC
3 juni 2017

Vluchtelingen hockeyclub Tilburg op bezoek bij MHC Goirle

Afgelopen zaterdag 3 juni is de vluchtelingen hockeyclub Tilburg op bezoek gekomen bij MHC Goirle. Zij waren vertegenwoordigd door het schakelteam, Jongens en meisjes van 13 tot 18 jaar en een achttal, het "Fantastisch team” met meisjes van 8 tot 12 jaar. De vluchtelingen hockeyclub bestaat uit kinderen die met hun ouders gevlucht zijn uit verschillende landen in het midden oosten of waarvan de ouders gevlucht zijn voordat zij geboren waren. Veel van deze kinderen hebben een moeilijke periode achter de rug of verkeren nog in onzekerheid of zij een verblijfstatus krijgen. We hebben het altijd over vluchtelingen cijfers en zien dit van een afstand op het nieuws. Maar als je van dichtbij ziet dat een kind het hierdoor zwaar heeft, ga je toch anders met dit nieuws en deze cijfers om. Een kind moet onbezorgd kunnen spelen, moet genieten van zijn of haar jeugd ongeacht waar zij vandaan komen.

 

Gelukkig hebben wij als Hockeyvereniging MHC Goirle hier een steentje aan bij kunnen dragen, al is het maar voor een paar uurtjes. Wij hebben de vluchtelingenkinderen mogen ontvangen en hebben in een ontspannen sfeer twee drieluiken gespeeld op de velden van Goirle. Met de medewerking van 4 combiteams MB5-4, MC3-4, M8E1-MD5 en MD3-4 zijn onder een stalende zon 6 wedstrijdjes gespeeld. Stand, uitslag? Niet belangrijk, genieten van het samenspel, sportiviteit en integratie gaf de boventoon. Heerlijk om die glimlach van een kind op het veld te zien. Op dat moment even geen twijfel, even geen onderscheid, wel of geen vluchteling, wel of geen verblijfstatus. Even een paar uur gewoon kind zijn en genieten met en onder elkaar.

 

We zijn als vereniging trots op onze speelsters en hun begeleiders die dit mede mogelijk gemaakt hebben. Een speciaal woord van dank gaat uit naar ons jeugd begeleidingsteam van deze dag, Thijs, Stijn, Youp, Bram, Anouk, Hieke, Sterre, Marjolein en Sanne. Zij hebben de wedstrijden in goede banen geleid, hebben het D-8tal van Goirle gecoacht en hebben de ranja en cake verzorgt. Jongens en meiden jullie zijn (betrokken)toppers binnen onze vereniging.

 

 

 


terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Dieke Severijns

Marijn Verhoeven

Agenda

22-9 Scheidsrechtersexame

10-11 Scheidsrechtersexame

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren