Spelregelwijziging 2012-2013
3 september 2012

De belangrijkste regelwijzigingen zijn: 

  • Regel 8.1 is gewijzigd zodat ook een ‘eigen doelpunt’ telt. Het criterium is dat de bal binnen de cirkel door een willekeurige speler is geraakt. De manier waarop de aanvaller kan scoren, wijzigt echter niet. Dit betekent dat je dus meer gefocust moet zijn als een bal de cirkel in wordt geslagen. Wordt de bal vervolgens getoucheerd door een (doel)verdediger en verdwijnt in het doel is dus een geldig doelpunt gescoord. 
  • Regel 13.2 d en E wijzigen waarbij de bal direct vanuit een spelhervatting (vrije slag, inslag, uitslag, beginslag en lange hoekslag) met een push, flick of scoop omhoog gespeeld mag worden (dus niet met een slag!). Dit vermindert het aantal gevaarlijke situaties. Dit betekent dus ook dat de speler die de spelhervatting neemt direct mag gaan lopen met de bal. De verplichting om 2 acties te doen, nemen van de bal en vervolgens verder spelen vervalt. De plaats van overtreding wordt dus nog belangrijker. Aangezien een speler direct mag gaan lopen met de bal moet tevens goed zichtbaar zijn dat er sprake is van duidelijk controleren van de bal voordat de spelhervatting wordt genomen. 
  • Indien een hoge scoop wordt gegeven door een andere speler dan degene die de spelhervatting neemt vervalt de verplichting de bal 1 meter te laten rollen voordat de bal omhoog gespeeld mag worden.
De KNHB briefing voor clubscheidsrechters en bondscheidsrechters is te vinden in Lisa 

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Carlijn Blanc van Spreeuwel

Margit Geppaard

Thibaut Gimbrere

Agenda

19-4 Sportdag Koning Will

23-4 bestuursvergadering

29-4 Sport BSO Pellikaan

4-5 Toernooi jongens O18

9-5 Hockeytoernooi

25-5 O16 (B) Feest

26-5 Yellow Sunday | door

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren