Update Veldenplan 2 maart 2022
2 maart 2022

Is het Veldenplan zoals gepresenteerd tijdens de BALV hetzelfde plan als dat er nu gaat komen?

Zoals aangegeven is de Gemeente ‘in the lead’. Feitelijk is MHC enkel de huurder van de velden. De Gemeente heeft – om ook verdere knelpunten zoals geluidsoverlast, gevaarlijke situaties en vervoersstromen te ondervangen - het Veldenplan ietwat aangepast. Dit is gebeurd in nauw overleg met de buurt en MHC. Dit Veldenplan is daardoor zowel door de buurt, de Gemeente als door MHC met veel enthousiasme ontvangen. Hier gaan we dan ook mee aan de slag!

Bekijk hier het definitieve Veldenplan.

Voor de scherpe blik: het Zuid Creatives veld is niet in de tekening meegenomen, maar blijft natuurlijk wel op haar vertrouwde plek te vinden.


Hoe ziet het tijdspad eruit?

Wanneer er zich geen problemen voordoen, wordt op 18 april 2022 begonnen met het Zuid Creatives Veld. Uiterlijk op 31 juli 2022 dient het volledige Veldenplan opgeleverd te worden. 

Voor elk veld staat ongeveer 6 tot 7 weken. Nadat het Zuid Creatives Veld wedstrijdklaar is opgeleverd, wordt er begonnen aan het Autobedrijf Roks Veld. Wanneer ook dit veld wedstrijdklaar is opgeleverd, volgt het ¾ veld en uiteindelijk de verdere inrichting (parkeerplaatsen en dergelijke). Waar mogelijk wordt dit proces vanzelfsprekend versneld. Bij problemen (hopelijk niet) wordt dit proces vertraagd.

 

Waarom wordt er begonnen met het werk tijdens de competitie en niet in de zomerstop?

Bij dit soort grootschalige projecten is er eigenlijk geen ideale situatie. Het bestuur heeft zich uitgebreid laten informeren en is tot de slotsom gekomen dat het op de meest korte termijn starten met de werkzaamheden – alhoewel niet ideaal – wel de beste optie is. Een aantal overwegingen die daarbij hebben gespeeld zijn:

- de huidige staat van de velden, waarbij afkeur telkens dreigt;

- de doorlooptijd van alle werkzaamheden, waarvoor de zomerstop te kort is;

- als we in april starten met de aanleg zitten we nog in het voorseizoen wat betreft de aanleg van kunstgrasvelden (daar is de zomerstop juist het hoogseizoen). Dit komt de kwaliteit van de aanleg enkel ten goede.


Welke consequenties heeft dat voor de wedstrijden en de trainingen?

Consequentie is dat er vanaf 18 april één veld uitligt en niet gebruikt kan worden. Dat heeft direct effect op de trainingen en de wedstrijdplanning. 

Er wordt momenteel naar alternatieven gekeken. Het kan echter voorkomen dat thuiswedstrijden (maar ook trainingen) op een andere club worden gespeeld. Ook is het mogelijk dat trainingen worden geclusterd (met een ander team), dat trainingen worden verkort (van 1,5 uur naar 1 uur) of dat trainingen uitvallen (1 training in plaats van 2 trainingen). Daarbij is het streven wel om de overlast tot een minimum te beperken en in ieder geval de juniorteams zo veel als mogelijk bij MHC te laten trainen.

Kortom, de uitrol van het Veldenplan heeft voor iedereen consequenties. Een groot aantal commissies is daarom al druk doende om de negatieve gevolgen zo veel mogelijk beperkt te houden. 

Op termijn zal daarover gecommuniceerd worden voor o.a. trainingsschema's, wedstrijdschema's en de scheidsrechters. Volg alle communicatie dus goed en houdt ook vooral voor ogen waarom we dit doen … om straks op een fantastisch complex klaar te zijn voor de toekomst! We rekenen op eenieders begrip.

 

Waar kan ik met vragen terecht?

Het bestuur is van plan om vanaf nu elke drie weken een update over de voortgang van het Veldenplan te geven, zodat iedereen aangehaakt blijft. Mochten er echt vragen zijn die niet kunnen wachten, stuur dan een email naar [email protected].

 

Het Bestuur

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Simone Beeftink

Flip de Bie

Lara Braam

Feline van Gerwen

Nancy Wester

Agenda

29-4 Sport BSO Pellikaan

4-5 Toernooi jongens O18

9-5 Hockeytoernooi

25-5 O16 (B) Feest

26-5 Yellow Sunday | door

28-5 bestuursvergadering

29-5 Schoolhockeytoernooi

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren