Update Veldenplan 14 juli 2022
14 juli 2022

Graag praten we jullie bij over de voortgang van het Veldenplan, maar beginnen we met een toelichting op het recente artikel in het Brabants Dagblad.


Over welke tegenvaller in het Brabants Dagblad van 11 juli 2022 wordt nu precies gesproken?

In het artikel in het BD staan een aantal feitelijke onjuistheden. MHC is door de betreffende journalist ook niet benaderd voor hoor en wederhoor. Dit zien we dan ook direct terug in de gedateerde foto die het BD heeft gebruikt.

Kort en goed is er door de Gemeenteraad een budget van 1,6 miljoen euro ter beschikking gesteld voor de renovatie van de twee semivelden naar full water en de uitbreiding met een ¾ veld. Dit budget is ter beschikking gesteld onder de verplichting dat de uitbreiding van het ¾ veld dient plaats te vinden op eigen terrein. Daar waar vanuit MHC de voorkeur voor de uitbreiding uitging naar het ¾ veld van VOAB aan de kopse kant van ons oude hoofdveld. Immers, bij uitbreiding op het VOAB veld zou de infrastructuur qua parkeren en waterberging (de wadi) in tact kunnen blijven.

Met de verplichting om de uitbreiding te laten plaats vinden op eigen terrein was er dus geen andere mogelijkheid dan zowel de bestaande wadi als een deel van de openbare parkeerplaats bij MHC daarvoor op te offeren. In gezamenlijkheid is door de gemeente met MHC en met de buurt gekomen tot een mooi plan, waarbij rekening is gehouden met het minimaliseren van lichtvervuiling, parkeerproblematiek en gevaarlijke situaties.

In het meerjaren onderhoudsplan (mjop) voor het totale sportpark Van den Wildenberg was financieel al rekening met het creëren van een nieuwe waterberging en nieuwe openbare parkeerplaatsen. Om de directe nood te ledigen voor MHC – en met name om problemen in de wijk te voorkomen (wateroverlast en parkeer problemen) - als gevolg van het moeten uitbreiden op eigen terrein, is tijdens de laatste Gemeenteraad een voorstel in stemming gebracht. Kortgezegd is hierin voorgesteld om de reeds in de mjop begrote uitgaven voor de wadi en de openbare parkeerplaatsen uit het mjop te halen en naar voren te halen. Hierdoor kunnen de werkzaamheden doorgaan en komen deze niet stil te liggen in afwachting van de stemming over het totale mjop eind dit jaar. Hier is met één stem verschil positief over gestemd.

Kortom, er is dus geen sprake van een financiële tegenvaller. Er was met dit bedrag reeds rekening gehouden in het mjop. Echter, de daadwerkelijke uitgave van het reeds begrote bedrag van 366.000 euro is naar voren gehaald en wordt dus eerder uitgegeven.

Bottom line is … na de renovatie van de velden en de uitbreiding met een ¾ veld kan direct doorgegaan worden met de wadi en de parkeerplaatsen!

Ook het terras wordt dan aangepakt. Het terras wordt uit eigen middelen van MHC bekostigd.


Loopt de planning zoals gepland?

De planning van de verschillende fases in het bouwproces veranderen bijna dagelijks. Dit heeft alles te maken met leveringsproblemen van materialen en grondstoffen en een tekort aan mankracht. Kortom, daar waar het ZUID Creatives Veld al nagenoeg gereed had moeten zijn, is dat niet zo. Wel worden weer andere werkzaamheden naar voren gehaald die het bouwproces later weer zullen versnellen.

Al met al is de planning nog steeds dat de velden in de week van 8 augustus gereed zullen zijn. Dit met een geplande ‘uitloop’ van een week.


Wanneer zijn de velden gereed?

Alle velden zouden in de week van 8 augustus gereed moeten zijn, met een geplande uitloop van een week. De verdere inrichting (o.a. het terras) duurt mogelijk wat langer, maar de afronding daarvan is gepland voor de start van het seizoen 2022/2023.

 

Vanaf wanneer kunnen we starten met de voorbereiding op seizoen 2022/2023?

De wedstrijdsecretarissen (voor de wedstrijden) en de TC (voor de trainingen) zijn al druk aan het plannen. Zoals jullie reeds via de socials hebben kunnen zien, is het nieuwe Autobedrijf Roks Veld al in gebruik genomen. Het eerste waterveld van MHC Goirle! Er wordt al volop op getraind. Wedstrijden kunnen vanaf 6 augustus gereserveerd worden.

In verband met de aanleg van de nieuwe waterinfrastructuur wordt het water tijdelijk afgesloten. Dat betekent dat in de periode van 17 juli tot 6 augustus de velden niet gebruikt kunnen worden.


Waar kan ik met vragen terecht?

Mochten er vragen zijn, stuur dan een email naar [email protected].

 

Met sportieve groet,

Het Bestuur


terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Philip van den Broek

Agenda

4-5 Toernooi jongens O18

9-5 Hockeytoernooi

25-5 O16 (B) Feest

26-5 Yellow Sunday | door

28-5 bestuursvergadering

29-5 Schoolhockeytoernooi

8-6 Huldiging kampioenen

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren