informatie_soortleden 

Ledencategorieën en ledengroepen

Hockey is een echte familiesport, die beoefend wordt door spelers van alle leeftijden. We hebben bij hockeyclub Goirle verschillende mogelijkheden tot sportief plezier voor jong en oud. Gezelligheid, sportiviteit en respect staan bij onze vereniging hoog in het vaandel.

De jeugd speelt haar wedstrijden altijd op zaterdag en op zondag is het de beurt aan de volwassenen. De teams worden ingedeeld naar leeftijd en geslacht. De trainingen van hockeyclub Goirle vinden allemaal plaats op werkdagen. Uitzondering hierop zijn de puppies en funkey-leden. Afhankelijk van het team waarin je speelt wordt er één of twee keer per week getraind.

We kennen de volgende ledencategorieën:


Funkey

Kinderen kunnen starten als ze 4 jaar worden. Funkey is nog geen hockey. Bij funkey staat plezier in bewegen en samenspel centraal. Diverse balspelen worden via uiteenlopende thema’s aan de kinderen aangeboden. Om een goede indruk te krijgen, kijk op onze facebookpagina: www.facebook.com/funkeyhockey.

Meer info


Puppies

Kinderen die 5 jaar zijn kunnen zich aanmelden voor de puppies. De puppies gaan spelenderwijs in aanraking komen met wat hockeysport inhoudt. De kinderen krijgen de beginselen van hockey aangeleerd en leren zo de eerste basisvaardigheden op een uiterst leuke, spannende, maar vooral plezierige manier. De training wordt gegeven op zaterdagochtend en duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten (inclusief opruimen en een glaasje ranja drinken).

Meer info


F-jes (O8)

Kinderen die geboren zijn tussen 1-10-2015 en 30-9-2017 starten bij de F-jes. Afhankelijk van hun leeftijd stromen ze na de winterstop door naar de E6-tallen.  


F-jes: een F-tal bestaat uit 6 tot 9 kinderen (jongens en meisjes zijn niet gemengd) die op zaterdagochtend op een achtste veld 3 tegen 3 wedstrijdjes spelen. Hier wordt gespeeld tegen andere 3 tallen van clubs uit de regio. Door de week wordt er een uur getraind. Per team zijn er een of twee coaches/begeleiders (meestal ouders), een trainer en worden de wedstrijdjes geleid door een zgn. spelbegeleider.

Meer info


E-tjes (O9)

Kinderen die geboren zijn tussen 1-10-2014 en 30-09-2015 starten bij de E-tjes (6 tallen). Ze gaan, daar waar de teams te vol zijn, in principe eerst een half jaar trainen om daarna, afhankelijk van hun leeftijd en aantallen in de bestaande E-tjes (6 tallen), door te stromen naar de wedstrijdjes van de 
E-tjes (6 tallen). Gedurende het seizoen, na de winterstop, stromen een aantal kinderen vanuit de F-jes (2e jaars F-jes) door naar de E6–tallen afhankelijk van hun geboortedatum.


E-tjes: een E6-tal bestaat uit maximaal 9 jongens of meisjes waarvan er telkens 6 op een kwart veld aan het hockeyen zijn. Op zaterdag worden er echte wedstrijdjes gespeeld tegen andere 6 tallen van clubs uit de omgeving en op een doordeweekse dag wordt er één uur getraind. Per team zijn er een of twee coaches/begeleiders (meestal ouders), een trainer en worden de wedstrijdjes geleid door een zgn. wedstrijdleider.

Meer info

E-tjes (O10)

 

Kinderen die geboren zijn tussen 1-10-2013 en 30-9-2014 starten bij de E-tjes (8 tallen). Ze gaan, daar waar de teams te vol zijn, in principe eerst een half jaar trainen om daarna, afhankelijk van hun leeftijd en aantallen in de bestaande E-tjes (8 tallen), door te stromen naar de wedstrijdjes van de E-tjes (8 tallen). 


E-tjes: een E tal bestaat uit maximaal 11 jongens of meisjes waarvan er telkens 8 op een half veld aan het hockeyen zijn. Op zaterdag worden er echte wedstrijdjes gespeeld tegen andere 8 tallen van clubs uit de omgeving en op een doordeweekse dag wordt er 1 à 2 keer (ligt aan veldbezetting en het team) ander half uur getraind. Per team zijn er een of twee coaches (meestal ouders), een trainer en worden de wedstrijdjes geleid door een zgn. wedstrijdleider.

Meer info


Junioren (O12-O14-O16-O18)

We maken onderscheidt in meisjes en jongens teams. Voor beiden gelden de volgende categorieën met als peildatum 1 oktober:

  • D-jeugd (O12) voor kinderen van 10 -12 jaar (bestaande uit 8-tallen en 11-tallen)
  • C-jeugd (O14) voor kinderen van 12 -14 jaar
  • B-jeugd (O16) voor kinderen van 14 -16 jaar
  • A-jeugd (O18) voor kinderen van 16 -18 jaar

Senioren (vanaf 18 jaar)

Vanaf 18 jaar worden spelers ingedeeld in dames- en herenteams. Hierbij wordt een onderverdeling gemaakt tussen prestatief en recreatief hockey. Zo ontstaat er voor ieder wat wils. Het prestatieve gaat overigens zeker niet ten koste van het recreatieve.


Veteranen (vanaf 35 jaar)

Vanaf 35 jarige leeftijd komen hockeyers in aanmerking voor een veteranenteam. Het is overigens een vrije keuze om bij de veteranen te gaan hockeyen en zeker geen verplichting. De dames veteranen vormen een uitzondering op overige seniorenteams, omdat zij hun competitie op donderdagmiddag afwerken.


Recreanten (vanaf 18 jaar)

Deze laatste groep sportievelingen kenmerken zich, doordat ze geen competitie spelen. Wel organiseren ze zelf hun trainingen, aangevuld met enkele vriendschappelijke wedstrijden per seizoen. De recreanten trainen op maandagavond of woensdagavond en spelen als enige gemengd. De trainingen worden afgesloten met een drankje aan de bar.

Meer info


Naast bovengenoemde categorieën, onderscheiden we ook een paar ledengroepen:

  • Spelende leden - spelers die competitiewedstrijden spelen. Er wordt voor deze spelers contributie betaald aan de KNHB.
  • Trainingsleden - spelers die geen competitiewedstrijden spelen, maar wel (tijdelijk) met een team meetrainen. Trainingsleden mogen niet deelnemen aan competitiewedstrijden (ook niet bij gebrek aan reguliere spelers).
  • Niet-spelende leden - personen die niet hockeyen, maar wel verbonden willen zijn aan MHC Goirle
  • Vrijwilligers - eenieder die zich vrijwillig inzet voor de vereniging in de breedste zin van het woord, bijvoorbeeld door het verrichten van commissiewerk, draaien van bardiensten of het fluiten van wedstrijden.
 

Vandaag jarig

Juul Gerards

Agenda

26-5 Yellow Sunday | door

28-5 bestuursvergadering

29-5 Schoolhockeytoernooi

8-6 Huldiging kampioenen

15-6 Jongste Jeugd slotda

25-6 bestuursvergadering

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren