Het schoolhockeytoernooi is terug… en hoe!!!
1 juni 2024

Na een afwezigheid van vier jaar heeft het schoolhockeytoernooi op woensdag 29 mei weer plaatsgevonden op de velden van MHC Goirle. Dit sportieve evenement, georganiseerd door MHC Goirle in samenwerking met Mondiaen Sportwereld Pellikaan, werd met groot enthousiasme ontvangen door zowel de deelnemers als het publiek. Het organisatiecomité, bestaande uit een compleet nieuw team van vrijwilligers, heeft met veel energie en toewijding gewerkt om dit toernooi voor te bereiden en tot een groot succes te maken. Voor het speelschema, de veldindeling, standen en overige communicatie werd gebruikgemaakt van een online applicatie (Tournify), waardoor alle teams precies wisten waar & wanneer ze moesten zijn en hoe ze er in de poule voor stonden.

Het toernooi bracht circa 340 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 samen, afkomstig van meer dan vijf verschillende basisscholen uit Goirle en Riel. Opvallend was het grote aantal kinderen dat nog niet eerder in aanraking was gekomen met hockey; hadden zij zelf geen hockeystick, dan konden ze bij de aanmeld-tafel een passende stick uitkiezen, wat ervoor zorgde dat echt íedereen mee kon doen. Er werd gespeeld op kwart-velden, 6 tegen 6, zonder keepers, wat zorgde voor een dynamisch en snel hockeyspel. Meer dan 20 studenten van het ROC Sport & Beweging waren aanwezig om als spelbegeleiders de wedstrijden in goede banen te leiden. Hun inzet zorgde ervoor dat de sportieve sfeer behouden bleef en dat de wedstrijden eerlijk verliepen.

Het weer werkte gelukkig mee; na een enkele bui tijdens de aanmelding bleef het de rest van de middag droog, met als hoogtepunt een zeer zonnige namiddag voor de groepen 6 t/m 8. Alle deelnemers werden getrakteerd op ranja en ijsjes, en de aanwezige frietkar bood de mogelijkheid om samen met het team nog gezellig na te genieten van een hapje.

De fanatieke inzet van de kinderen was duidelijk te zien tijdens het gehele toernooi, maar ook zeker in de finalewedstrijden. Elke leeftijdsklasse had zijn eigen finale, waarbij de nummers 1 en 2 uit de poule tegen elkaar speelden. Bij de groepen 3 t/m 5 gingen de teams Bongerd 3A, Bongerd 4A, Regenboog 4-5 en Bongerd 5C met de winst aan de haal. In de bovenbouw wisten de teams Bongerd 6A, Schrijverke 6B, Schrijverke 7A en Regenboog 8 de eerste plaatsen te veroveren.

"Het Schoolhockeytoernooi is terug van weggeweest, en hóe! Het was een zeer geslaagd evenement met veel positieve reacties van deelnemers en ouders. De eerste aanmeldingen van nieuwe leden zijn al binnen" aldus Dennis Schoormans, voorzitter van MHC Goirle. Deze woorden vatten perfect de positieve sfeer, het enthousiasme en de gezelligheid samen die voelbaar waren op het hockeycomplex.

Tot slot wil de organisatie alle schoolkinderen bedanken voor hun sportieve inzet en alle sponsoren & vrijwilligers voor hun inzet en bijdragen. Zonder hun steun en toewijding zou dit evenement niet mogelijk zijn geweest. We kijken nu al uit naar de volgende editie van het Schoolhockeytoernooi, hopend op een nóg groter succes!


Bijlage: IMG1515.jpeg

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Magrita Daamen

Renske Gosens

Germaine Paulusse

Agenda

De agenda is leeg

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren