Verantwoord Alcohol Schenken
23 september 2012

In het kader van verantwoord alcohol schenken moeten alle barmedewerkers in het bezit zijn van het ‘IVA-certificaat’. Het schenken van alcohol brengt bepaalde verantwoordelijkheden met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 16 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in het clubhuis. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Om jullie te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan heeft het NOC*NSF de website IVA (Instructie Verantwoord Alcohol schenken) in samenwerking met de sportbonden ontwikkeld.

Daarom doen wij (PAVCO) een beroep op jullie bereidwilligheid voor deelname aan deze test. Wij hopen dat jullie het belang van deze instructie inzien en zouden het enorm waarderen als jullie allemaal (ook degene die bardiensten draaien op momenten dat er geen alcohol geschonken wordt) de IVA test (succesvol) willen afronden.

Op de website www.nocnsf.nl/iva kunnen jullie deze test maken. Alvorens de test begint dienen jullie wat persoonlijke informatie in te vullen, dit omdat jullie een heus certificaat krijgen. Bij naam en e-mail adres ‘bar verantwoordelijke’ mogen jullie mijn naam (Luc van de Riet) en e-mail adres ([email protected]) invullen. Ik krijg jullie certificaat dan automatisch in mijn mail en zal deze vervolgens bundelen in een map op club achter de bar. Indien wij een controle krijgen kunnen wij door middel van jullie certificaten aantonen dat wij onze verantwoordelijkheid nemen en op verantwoorde manier omgaan met alcohol op de club.

Wij doen een beroep op een paar (5-10) minuten van jullie (kostbare) tijd maar kunnen er hierdoor wel voor zorgen, dat wij er als hockeyclub met betrekking tot alcohol verstrekking er alles aan hebben gedaan en er prima voor staan.

Doe mee en haal dit diploma! Bedankt.

De Paviljoencommissie van MHC Goirle

terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Marleen Schutter

Julia Smeets

Agenda

22-4 Koningsspelen BS De

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren