Ralph van de Gevel cum laude geslaagd als scheidsrechtercoach
7 september 2014

Bij MHC Goirle wordt de nodige aandacht besteed aan het opleiden van scheidsrechters. Elk seizoen behalen diverse junioren en senioren hun scheidsrechterskaart. Maar om het dan in het ‘echie’ te moeten gaan doen is soms wel eens andere koek.

Daarom is het ook belangrijk om jonge onervaren scheidsrechters te begeleiden. En bij MHC Goirle hebben we nu een echte scheidsrechtercoach die dit in de praktijk gaat brengen.

Ralph van de Gevel, zelf al jaren actief op hoog niveau als bondsscheidsrechter is onlangs cum laude geslaagd bij de opleiding als Scheidsrechtercoach die door het NOC/NSF verzorgd wordt .

Als scheidsrechtercoach begeleid je scheidsrechters die wekelijks hun hobby in de praktijk uitoefenen. Het gaat hier vooral om de mens achter de scheidsrechter en focust zich niet alleen op wedstrijdsituaties. Je bespreekt praktijksituaties en helpt de scheidsrechter in het reflecteren van zijn of haar gedrag. Het is een coachtraject voor de lange termijn (minimaal een jaar) zodat je als coach kan bijdragen aan een fundamentele ontwikkeling van de scheidsrechter. Plezier en (zelf)vertrouwen zijn hierbij twee belangrijke aandachtspunten.

Frans van den Bosch, 7-9-2014 @ 21:53:20
Gefeliciteerd Ralph.

Rogier Aarts, 7-9-2014 @ 21:48:32
Helemaal top! Is ook echt nodig om onze scheidsrechters met meer vertrouwen te laten fluiten. Veel succes Ralph!


Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Krijn van Dolderen

Agenda

10-11 Scheidsrechtersexame

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren