Topsportklas van het Willem II College
1 februari 2017

Het Willem II College biedt topsporters de mogelijkheid zich te ontwikkelen in hun sport en tevens een goede opleiding te volgen. De Topsportklas verzorgt hockeytrainingen die vooral gericht zijn op individuele ontwikkeling en techniek, waardoor de trainingen aanvullend zijn op de teamtrainingen en weinig belastend zijn voor het lichaam.

Beste hockey talent uit de D-selectie en ouders/verzorgers,

De meeste van jullie staan binnenkort voor een belangrijke keuze; Wat ga ik doen na de basisschool, naar welke middelbare school ga ik. In samenwerking met het Koning Willem ll College krijgen (aankomende) hockey talenten de mogelijkheid om hun talent optimaal te ontwikkelen en tegelijkertijd een goede studie in het voortgezet onderwijs te kunnen volgen. Topopleidingen HC Tilburg verzorgt de trainingen voor de hockeyers van de Topsportklas. Een leuke groep zeer gemotiveerde jongens en meisjes uit (D) C en B selectieteams trainen samen om hun hockey talent verder te ontwikkelen. Deelnemen aan de Topsportklas is mogelijk voor hockeytalenten die gemotiveerd zijn zich verder te ontwikkelen richting de topsport. In principe hoef je hiervoor niet te hockeyen bij HC Tilburg en kun je blijven hockeyen bij jouw eigen club.

Het Koning Willem ll College biedt voor de sportklas een aangepast lesrooster om extra trainen mogelijk te maken. De sportklas hockeyers trainen, naast de reguliere team trainingen, twee keer per week anderhalf uur op de accommodatie van HC Tilburg en hebben regelmatig ondersteunende hockey of topsport theorie. Om voldoende aandacht aan de studie te kunnen besteden worden er twee studieuren ingeroosterd waar leerlingen worden begeleidt in het maken en plannen van het huiswerk en het leren voor toetsen.

De focus bij de trainingen van de sportklas ligt op verbetering van de techniek en individuele aandacht. Verbetering van de techniek zorgt voor individuele verbetering en is nauwelijks extra belastend, waardoor de extra trainingen goed samen gaan met en aanvullend zijn op de teamtrainingen.

 

Hoe verloopt de aanmelding?

Je meldt jezelf voor 10 februari 2017 aan bij Topopleidingen, waar je beoordeld zult worden op het hockey technisch gedeelte en jouw drive om de Topsportklas te volgen. Zodra je bent geselecteerd door voor de Topsportklas meldt je jezelf aan bij Het Koning Willem ll College via de gebruikelijke toelatingsprocedure. Bij je inschrijving toon je aan dat je bent geselecteerd door Topopleidingen of dat je een LOOT-status hebt.

Als jij interesse hebt om jouw hockeykwaliteiten te verbeteren binnen een enthousiaste en gemotiveerde groep, dan kun jij je aanmelden of eventuele vragen stellen via [email protected] ter attentie van Huub van Berkel. Aanvullende informatie kun je ook vinden op de site Willem2.nl onder Groep 8 en Brugklas Muz.sport. Vraag voor aanmelding zo spoedig mogelijk per mail een aanmeldformulier aan, dan zullen wij de aanmelding in behandeling nemen.

Veel succes met jouw belangrijke keuze.

Met sportieve groet,

Huub van Berkel

Topopleidingen


terug naar vorige scherm

Vandaag jarig

Fee de Brouwer

Iris van Van Oudheusden

Agenda

27-8 kick-off Trainer Coa

Bijeenkomst aanvragen

Wedstrijden

Team resultaten

Stersponsoren